top of page

GÜLÜMSEMEK BULAŞICIDIR!

Ne derler “ gülmek en iyi ilaçtır, her insana yakışır. Fakat ”Niçin güldüğümüzü, bebekleri güldüren şeyleri, gergin olduğumuzda bile nasıl gülebildiğimizi anlamaya yönelik çalışmalar yapıldı. Çalışmalar sonucunda gülmenin evrensel olarak aynı algılandığı kanıtlandı. Öyleyse bizler gülmek hakkında başka neler biliyoruz ?


Unutmayın en güzel gülümseme gözlerinin içiyle olandır !


Bilinçli olduğu kadar kalpten gelen gülümseme birçok şey ifade ediyor aslında. Sözsüz iletişimde ilk adım olan bu eylem gerçek olduğunda etkili bir bağ kurar, samimiyetsiz olunca endişe ve kaygıyı tetikler, zorlama olduğunda ise rahatsızlık yaratırmış. Araştırma sonuçlarında gerçek bir gülümsemenin ; İnsanlara, hayata ve hayatın zorluklarına karşı olan etkisini, Sosyalleşmek açısından etkili iletişim kurmada gülümsemenin en iyi davetiye olduğunu, güvenilir bir imaj kazanmada önemli rol oynadığını ve gülümserken yukarı kalkan kaşlarımız daha genç görünmemize sebep olduğu gibi en önemlisi de gülümseyerek karşımızdakini nasıl etkileyebileceğimiz kanıtına varmıştır.

Zira gülümsemek, kalpten gelen sevginin dışa yansımasıdır, en uzak insanları yaklaştırır birbirine. Kalpten kalbe köprüler kurar ve sevgi akışını sağlar. Ayrıca hayata bakışınızı olumlu kılar, hayatınızı zevkli ve yaşanır hale getirir, çünkü gülümsemeyi bilen bir bir insan daima neşeli, mutlu, huzurlu olmayı da bilir. Zihninizi ve bedeninizi dengeye tutmak için iyi bir gülümseme kadar hiçbir şey daha hızlı ve samimi olamaz.



Örneğin kişi sabah aynada kendine gülümsemesi anında beyin karşıdan aldığı gülümseme sinyalini yakalar ve ayna nöronlar aracılığıyla bunu taklit eder. Bu davranışları yorumlayan beyin yapımız mutlu olduğumuz kararına vararak mutluluk hormonlarının üretimini arttırır.


PEKİ NEDİR BU ORGANLARIMIZ?

Zevk almamızı, mutlu olmamızı sağlayan pek çok hormon vardır. Seretonin hormonu ile kişi mutlu olurken , dopamin hormonu ile zevk alır ve odaklanır, oksitosin ise sevgi ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda acı hissinin de azalmasını sağlamalarıyla bilinirler. Bu hormonları basit bir şekilde aktif bir hale getiren şey gülümsemenizdir. Bu yüzden gerek çevrenize, gerekse aynada kendinize gülümsemeniz günü mutlu geçirmeniz noktasında sizlere destek olacak, stres seviyeniz ve anksiyete düzeyinizi azaltacaktır. Gülümsemek o kadar etkilidir ki yapılan bir diğer araştırma sonucuna göre mesaj içerisinde kullandığımız gülümseme emojisi bile karşımızda ki kişide mutluluk hormonlarının artışını sağlıyor. Ayrıca gülümsemek ruhun olumlu duygularla dolmasını sağladığı gibi vücudun bağışıklığını güçlendirip hastalıklarla savaşmada rol oynar. Gülümsemenin evrensel olarak bir mutluluk belirtisi olarak kabul edilme özelliği ile Dünyanın neresine giderseniz gidin, bulunduğunuz yerin dilini konuşamasanız bile gülümsemeniz ile insanların size daha farklı davrandıklarını hissedebilirsiniz. Aynı zamanda insanlar tarafından gülümsemenizle kendinden emin ve özgüvenli olarak algılanabilirsiniz.


Gülümseyin, gülümsetin her ne olursa olsun. Hem kendinize hem sevdiklerinize ve sevenlerinize değer verin ; Çünkü gülümsemek bulaşıcıdır. Sanırım bulaşıcı olup da bana bulaşmasın demeyeceğimiz tek şeydir gülümsemek….



122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page